Wat is een creatieve copywriter?

Vind je het schrijven van teksten vermoeiend? Heb je vaker last van een writersblock of vind je het wel leuk, maar heb je er nog wat coaching bij nodig? Een copywriter kan jou uit je lijden verlossen en je verder helpen. Een copywriter, oftewel tekstschrijver schrijft dagelijks overtuigende teksten om klanten te werven. Hoe dat precies in zijn werk gaat leg ik je graag uit. Want wie kan hier een beter antwoord op geven dan een copywriter zelf!

Als backpackende copywriter reis ik sinds 2021 de wereld rond terwijl ik teksten schrijf voor ambitieuze ondernemers. Soms vanonder een palmboom, een leuk koffietentje of gewoon vanuit een saaie co-working space in een ander land. Ik ondersteun ondernemers bij het schrijven van webteksten, blogartikelen en social media posts. Daarnaast sta ik altijd open voor andere leuke tekstuele opdrachten. Ik knutsel graag met woorden, daar word ik helemaal zen van. In dit blogartikel neem ik je mee in de wonderenwereld van een copywriter. 

Wat doet een copywriter?

Op reis krijg ik vaak de vraag: “So you copyright law?”. “Sorry, no I don’t.” Het heeft niks met law te maken en ook niet met het kopiëren van auteursrecht. Een copywriter schrijft zakelijke commerciële teksten met een specifiek doel. Het doel kan verschillen per tekst, maar over het algemeen schrijft een copywriter teksten om een doelgroep te overtuigen een product of dienst te kopen. Deze teksten zijn wervend, pakkend en overtuigend. 

Natuurlijk zit er heel veel verschil in copywriters. Zo ligt bij mij altijd de focus op creatieve, unieke, converterende teksten. De teksten die ik schrijf laten de persoonlijkheid van de ondernemer zien en vanuit daar maak ik verbinding met de beoogde doelgroep. Zo voelt het alsof jij de tekst zelf hebt geschreven. Het kan namelijk best spannend zijn om teksten uit handen te geven. Voor mij zijn persoonlijkheid en authenticiteit de belangrijkste aspecten bij het schrijven van jouw teksten. De basis van de tekst wordt dan ook altijd gevormd tijdens de gesprekken die we samen voeren. Daarna verdiep ik mij in jouw vakgebied en op basis daarvan schrijf ik de eerste versie van jouw teksten. Er is altijd ruimte voor feedback, na het feedback moment ga ik aan de slag om de teksten te finetunen, zodat de teksten precies zo zijn als jij ze voor je ziet!

Waarom zijn goede teksten zo belangrijk voor ondernemers?

Laten we eerlijk zijn… Alles in je bedrijf draait om goede teksten. Zonder goede teksten op Instagram, LinkedIn, voor je e-books en website kom je geen snars verder. Jouw ideale klant haakt af, omdat ze zich niet kunnen identificeren met jou en je merk. Of je bent één in een dozijn, waardoor je totaal niet opvalt. Dat is een gemiste kans! Wanneer je inzet op goede teksten maak je verbinding met je klant, zeker als je gebruik maakt van een stukje storytelling. 

We krijgen zo ontzettend veel prikkels binnen per dag, dat het ontzettend lastig is om een goede keuze te maken. Met een krachtige tekst boei je jouw klant en houd je de aandacht vast. Een goed verhaal blijft hangen, of zet gelijk aan tot actie. Voor een copywriter is het schrijven van activerende teksten dagelijkse kost, dus hulp van een copywriter kan een goede steun in de rug voor je zijn.

Waarom een copywriter inhuren?

Er zijn verschillende redenen waarom je een keuze voor een copywriter een bevrijdende keuze zal zijn. Je houdt veel meer tijd over voor dingen die jij leuk vind om te doen, je hoeft je niet meer blind te staren op teksten, en sterke teksten zorgen voor meer bezoekers op jouw kanalen.

Wel is het ontzettend belangrijk om een goede klik te hebben met een copywriter. Ik stel mijn klanten vragen tot vermoeiens aan toe, zodat ik zeker weet dat ik de kern en essentie van het verhaal goed begrepen heb. Jouw boodschap vertaal ik naar een goedlopende tekst, zonder dat jezelf uren moet turen naar een beeldscherm. 

Oké, ik wil een copywriter inhuren!

Ben jij opzoek naar iemand die het schrijven van teksten uit handen neemt? Die jouw verhaal vertaalt naar goedlopende, creatieve en converterende teksten? Laten we de opties samen bespreken! Ik kan ontzettend genieten van een bakje koffie en een goed gesprek. In een vrijblijvend kennismakingsgesprek kijken we of we een match zijn, of ik iets voor je kan betekenen en wat de volgende concrete stappen zijn. En ik laat je ook graag werk uit mijn portfolio zien. 

Liefs, niet vanonder een palmboom maar gewoon vanuit Zeeland 🌴

Delen

Reply...

volgende Post >

< vorige Post

@woordenvangeluk

Volg me op instagram